Forbreder meg mentalt på ny operasjon!

Jeg nevnte så vidt i går at jeg sleit med ei skulder. Tipper det ble nevnt i et innlegg eller to i høst også da det er noe som har vart i snart 2 år. Men jeg tenkte jeg skulle si litt mere om det nå.

Jeg har slitt med skuldra egentlig i flere år, men det er vært periodevis. Men da jeg ble avhengig av krykker over flere måneder så fikk skuldra mye belastning og jeg utviklet frozen skulder i tillegg til andre plager i skuldra. Jeg har gått til fysio i mange måneder på grunn av dette. Den frozen skuldra er blitt mye bedre. Men jeg har en liten forkalkning der som hele tiden ligger å irriterer slimposen og lager betennelser fra tid til annen + at jeg har skade på sena til bicepsen.

Det har liksom vært håpet at fysioterapi skulle hjelpe på og at ting skulle bli bedre. Har vært på sykehuset og fått flere runder med kortisonsprøyter med rønken. Skuldra har jo i og forsovet blitt bedre, men ikke bicepsen. Den forblir uforandret. Og så fort den blir bedre så går det ikke mange dagene før det gjør vondt igjen.

Da jeg var på sykehuset til kontroll i mai ville egentlig overlegen der sette opp time til å operere skuldra. Men med tanke på alle operasjonene jeg har vært igjennom siste årene og at jeg endelig er kommet meg noen lunde etter dem så fristet det ikke akkurat med ei runde med operasjon og opptrening igjen! Så det endte med at legen ga meg 6 måneder til med fysio og opptrening av skuldra, pluss at jeg fikk beskjed om å tenke gjennom hva slags operasjon jeg ønsker da det kan gjøres på to måter. Det ene er å kappe biceps sena og legge ned muskelen. Den andre er å reparere og festen den opp igjen på et nytt festepunkt. Om man bare legger ned musklen så vil jeg miste en del kraft og litt sånn i armen, men jeg slipper å være i ro i lange tider og slipper unna så mye rehabelitering etter operasjonen. Om den skulle festet opp igjen til et nytt punkt må armen være helt i ro i mange uker og det ville ta rundt 6 måneder før det er tilbake til normalen.

Jeg har snakket mye med fysio siste ukene rundt akkurat dette. Det skal sies at jeg har en meget dyktig Fysioterapaut som er spesalistert seg innen ortopedi og har laaaang erfaring. På bakgrunn av alt jeg har vært gjennom, mitt aktivitetsnivå, min hverdag og alt det der så lander det nok på den operasjonen hvor man bare legger ned muskelen slik at jeg kommer raskere tilbake. Det har egentlig vært et veldig vanskelig valg da det at jeg har sterke armer vært en veldig god ting for meg. Så jeg har måttet gå mange runder med meg selv for å bestemme meg.

Jeg er fortsatt ikke helt innstilt på at jeg må gjennom en operasjon, men jeg har sakte men sikkert begynne å godta det. Så det er jo en start. Selv om jeg velger den type operasjon som jeg har bestemt meg for å så vil det selvfølgelig ta litt tid. Det jeg er mest spent på er hvor lenge jeg må vente med å skyte igjen og hvordan det blir.

 

Jeg er ei dame som kom til verden en augustdag i 1984. Født og oppvokst i fagre Gudbrandsdalen. Flyttet til Møre i mai 2017. Bor på et av Norges flotteste steder, Midsund. Her lever jeg de glade dager sammen med mann og barn og en gjeng med firbeinte på småbruket vårt. Når du ikke finner meg på gården eller på fjelltur så bruker jeg mye tid på skytebana. Dette er en hobby jeg fikk sommeren 2021. Har fått helt dilla og det brukes mye tid på dette😊 Er kronisk syk, ADHD, ME, fibro, 3 forskjellige hodepinelidelser, asma, artrose, kroiske skader etter ulykke og er derfor desverre ufør. Men jeg har mange jern i ilden og sier sjelden nei til en ufordring. Livsglad dame som trives best blandt dyr og natur i en aktiv hverdag. Litt motgang stopper ikke meg. En utfordring er alltid til for å løses😉
Posts created 181

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top